Maatschappelijke betrokkenheid

 

Social Return

Als familiebedrijf staan we zeer dicht bij de maatschappij. Sterker nog: we voelen de verantwoordelijkheid om daarin te investeren. ‘Social Return’ heet dat tegenwoordig. Voor ons al sinds jaar en dag een vanzelfsprekendheid. Met onze PSO Trede 3-certificering behoren we tot de koplopers in de markt. 

Lees hier het nieuwsbericht 'PSO-keurmerk met uitzonderlijk hoge score' >

Al sinds 2003 werken we actief mee aan de arbeidsintegratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Destijds namen we negen mensen over van IBN: timmermannen, schilders en calculators. Sindsdien maken zij op vanzelfsprekende wijze deel uit van ons bedrijf.

Hoogste trede, bijzondere score
Vanaf 23 juni 2016 zijn wij een PSO-gecertificeerde organisatie. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat wij niet alleen in ons werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunen, maar hen ook in onze eigen bedrijfsvoering een plek bieden. Met een sociale bijdrage van 10,1% scoren wij zelfs zeer ruim boven de benodigde score van 5,4% voor het hoogst haalbare niveau. Met de PSO Trede 3-certificering behoren we tot de koplopers in de markt.

Tot 50%
Daarnaast werken we graag samen met werk- en ontwikkelbedrijven om Social Return nog meer kans te geven. Ons streven is om gemiddeld 20% van de medewerkers in het kader van Social Return in te zetten. Maar percentages tot 50% zijn geen uitzondering. Dankzij onze aangename bedrijfscultuur hebben deze (tijdelijke) medewerkers een vertrouwde plek om zich te ontwikkelen. En andersom geven zij met hun motivatie ons bedrijf een extra impuls. Social return in optima forma!

Bekijk hier een filmpje van IBN met Wichert Spanjers: "Social Return is ingeworteld in onze bedrijfscultuur". 
Hendriks SGR is als leerbedrijf aangesloten bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
 

 
 

Module Kloon

Familiebedrijf
Vertrouwen en samenwerking

Module Kloon

Alles onder één dak
Multidisciplinair onderhoud

Module Kloon

Samenwerken geeft resultaat
SGR

 

Module Kloon

Van initiatief tot beheer
Het hele traject

Module Kloon

20% besparing
De kracht van kennis

Module Kloon

Budgetzekerheid
Beheersbare exploitatielasten

Module Kloon

Kwaliteitsborging
VGO 4 disciplines

Module Kloon

Online projectregie (24/7)
Hendriks SGR Cloud

Module Kloon

Bewonersconsulente
Persoonlijke aandacht

Module Kloon

Social return
PSO Trede 3