Hendriks SGR trekt naar bedrijventerrein De Geer

vrijdag 8 maart 2019


Hendriks SGR gaat verhuizen. De specialist in vastgoedonderhoud start na de zomer met de bouw van een nieuw bedrijfspand aan de Berghemse kant van bedrijventerrein De Geer Zuid in Oss. Het nieuwe onderkomen moet het eerste energieleverende bedrijfspand van het dorp worden. Op vrijdag 1 maart tekende algemeen directeur Marith Bloem officieel voor de levering van de grond.

Een energieleverend bedrijfspand past uitstekend bij de toekomstvisie van Hendriks SGR. Het vastgoedonderhoudsbedrijf streeft immers naar betaalbare en duurzame woningen voor iedereen. Door de verhuizing handelt het niet alleen naar die ambitie, maar geeft het zelf ook het goede voorbeeld. Naar verwachting is het bedrijfspand aan de Nieuwe Steeg in de zomer van 2020 klaar.

Motieven
Volgens algemeen directeur Marith Bloem stapelden de motieven voor een verhuizing zich de afgelopen jaren op. “Naast het feit dat ons huidige pand niet meer past bij ons beleid, waren er meer redenen om te kiezen voor een nieuw onderkomen. Zo hebben we nu drie losse locaties in Berghem, waarvan het hoofdkantoor zich midden in een woonwijk bevindt. Dat is natuurlijk hartstikke inefficiënt. Daarnaast zijn we de laatste jaren hard gegroeid en biedt ons huidige pand onvoldoende ruimte om al onze medewerkers en projectteams te faciliteren.”

Duurzame uitstraling
Het nieuwe bedrijfspand wordt energieleverend; het wekt dus meer energie op dan het verbruikt. Technisch directeur Maarten Aarts: “We houden alle mogelijke duurzaamheidscomponenten tegen het licht: transparante binnenwanden, zonnepanelen, slimme isolaties, noem maar op. Daarna onderzoeken we wat haalbaar is. Eén ding is zeker: het pand wordt een blikvanger met een professionele en duurzame uitstraling. En … met letterlijk een groen dak.”

Trots
Ondanks de verhuizing naar De Geer blijft Hendriks SGR nét in Berghem gevestigd. Een bewuste keuze, stelt Marith. “Mensen kennen ons als een ‘Berghs’ bedrijf; dat willen we graag zo houden. Tegelijkertijd biedt deze zichtbare locatie ons alle ruimte om te blijven groeien. Ook de reacties van onze medewerkers zijn positief; ze roepen allemaal trots dat ‘we’ gaan verhuizen. Geweldig toch?”
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn