Bekijk nieuws archief
De grote bereikbaarheidspuzzel 24-9-2019Op de meeste projectlocaties kunnen we probleemloos starten met onze werkzaamheden. Maar soms heeft dat wat meer voeten in aarde… De woningen en gebouwen van Catharinahof in Grave waren bijvoorbeeld erg lastig bereikbaar. Calculator Maarten van Peufflik deelt onze oplossing. “Onlangs mochten we aan de slag met het buitenschilderwerk bij wooncomplex Catharinahof. Een mooi project, maar ook een uitdagende klus. De gevel liep namelijk door in het gebouw, recht boven een parkeergarage. En daar kun je niet zomaar even een steiger op bouwen.”

Lees verder...
“Het verbeterpotentieel is enorm” 6-8-2019Een jaar geleden stuurden Hank Story en Bryan Endevoets ons een LinkedIn-bericht. De twee Bedrijfskunde-studenten waren benieuwd naar de mogelijkheden om af te studeren bij Hendriks SGR. Onlangs voltooide het duo hun gezamenlijke afstudeeropdracht. En die levert alleen maar winnaars op!
Lees verder...
“Samen staan we sterker” 6-8-2019Om onze dienstverlening te verbeteren, zijn we begin dit jaar gestart met vijf ontwikkelteams. Om je op de hoogte te houden van hun vorderingen, praten de teamleden je in een korte serie bij. Met dit keer: bewonersconsulente Ilse van Vugt, lid van het ontwikkelteam ‘Klant- en bewonerstevredenheid’.
Lees verder...
Van klaslokaal naar woning 17-7-2019In de wijk "t Ven in Veghel mochten we voor Area in de Swahoed (school, woningen, apotheek en huisartsenpraktijk ‘onder één dak’) een voormalig klaslokaal transformeren naar twee woningen. Wat daar allemaal bij kwam kijken, vertelt Dirk van den Tillaar, adviseur onderhoud bij Area Wonen.


Lees verder...
“Duidelijkheid en eenduidigheid zorgen voor kwaliteit” 8-7-2019Om onze dienstverlening te verbeteren, zijn we begin dit jaar gestart met vijf ontwikkelteams. Om je op de hoogte te houden van hun vorderingen, praten de teamleden je in een korte serie bij. Met dit keer: projectbegeleider Rob Loeffen, lid van het ontwikkelteam ‘Kwaliteitsborging’.

“We zijn klaar voor de toekomst”

Lees verder...
“Renovatie van bestaande bouw is een vak apart” 8-7-2019Woonwaarts is een woningcorporatie met woningen in Nijmegen en omgeving. Voor hen verzorgen we momenteel de renovatie van ruim 100 woningen in Beuningen. Daarbij zijn de keukens, badkamers en toiletten in het bijzonder aan vervanging toe. Om eens te peilen hoe we het doen, stelden we vijf vragen aan Hans van Uden, opzichter planmatig onderhoud bij Woonwaarts.

“Renovatie van bestaande bouw is een vak apart”

Lees verder...
Interview Noud en Marith Bloem in Bedrijvig Oss 25-6-2019Het jaar is nog niet halverwege, maar Hendriks SGR uit Berghem haalde al twee keer het nieuws. Eerst droeg Noud Bloem op 1 januari de aandelen van zijn vastgoedonderhoudsbedrijf over aan dochter Marith. Vervolgens maakte zij bekend dat het bedrijf na de zomer start met de bouw van een energieleverend pand. Dat schreeuwt om een uitgebreide kennismaking.

“Zonder lef kom je nergens”

Lees verder...
Joost van Dijk eerste EPA-W-geslaagde bij Hendriks SGR 24-6-2019


Verduurzamen van vastgoed staat hoog op de agenda bij veel van onze opdrachtgevers. Om de best passende energetische maatregelen te kunnen uitvoeren én adviseren, besteden we veel aandacht aan de opleiding van onze medewerkers. Joost van Dijk mag zich inmiddels, als eerste medewerker van Hendriks SGR, EPA-W adviseur noemen. En meer diploma’s zijn op komst!

Lees verder...
Kant-en-klare gevelelementen voor Portaal 24-5-2019


Hendriks SGR is een van de vaste partners van woningcorporatie Portaal. In de Nijmeegse wijk Zwanenveld voert Portaal op dit moment planmatig onderhoud en verbeteringen uit. Dit wordt gecombineerd met energiebesparende maatregelen.
Lees verder...
Hendriks SGR trekt naar bedrijventerrein De Geer 8-3-2019


Hendriks SGR gaat verhuizen. De specialist in vastgoedonderhoud start na de zomer met de bouw van een nieuw bedrijfspand aan de Berghemse kant van bedrijventerrein De Geer Zuid in Oss. Het nieuwe onderkomen moet het eerste energieleverende bedrijfspand van het dorp worden. Op vrijdag 1 maart tekende algemeen directeur Marith Bloem officieel voor de levering van de grond.
Lees verder...
“Je bent de chauffeur van je eigen leven” 14-1-2019


Werken én leren: dat gaat tegenwoordig prima samen. Vraag dat maar aan onze projectbegeleider Rob Loeffen. Als jonge professional grijpt hij alle opleidingsmogelijkheden die we hem bieden met beide handen aan. En het mooie is: daar worden we allebei beter van!
Lees verder...
“Het gevoel was meteen goed” 10-1-2019


Thuisvester is een grote Brabantse woningcorporatie. We mochten voor hen aan de slag met de houtsanering en het buitenschilderwerk van 156 woningen in Oosterhout, 19 appartementen in Raamsdonksveer en 2 woningen in Den Hout. En omdat onze samenwerking met Thuisvester nog pril is, vroegen we Daan van de Vrande (teamleider onderhoud) naar zijn eerste ervaringen.
Lees verder...
Verbeteren met vijf ontwikkelteams 9-1-2019


Ook in 2019 willen we onze dienstverlening blijven verbeteren. Daarom hebben we vijf concrete aandachtspunten op papier gezet. En het bijzondere is: daarmee gaan onze medewerkers zélf aan de slag in speciale ontwikkelteams.

Ontwikkelteams zijn teams van medewerkers die samen vormgeven aan een aandachtspunt voor 2019. Onze eigen mensen hebben immers vaak de beste ideeën over wat we de markt kunnen bieden. En hoewel inschrijven volledig vrijwillig was, hebben al onze medewerkers zich ingeschreven voor een of twee ontwikkelteams. Aan het enthousiasme zal het dus zeker niet liggen!

Lees verder...
Adrie van Erp - 40-jarig jubileum 21-12-2018


Na de middelbare school is Adrie direct begonnen bij Hendriks SGR. Destijds was Hendriks alleen nog maar een schilders- en glaszettersbedrijf. “Ik kom uit Berghem en alle schilders gingen destijds werken bij ‘d’n Hendriks’, het enige schildersbedrijf in het dorp. De eerste 20 jaar heb ik alleen maar als schilder in Berghem zelf gewerkt, dat was toch wel luxe.” 

Lees verder...
Sjaak de Vocht - 12,5 jaar jubileum 21-12-2018


Sjaak kent Hendriks SGR al heel lang. Hij is namelijk zijn schilderscarrière op zestienjarige leeftijd begonnen bij Hendriks SGR, onder de leiding van Han van den Broek. Daarna heeft hij een uitstapje gemaakt, maar is nu alweer 12,5 jaar terug en hij werkt er nog steeds met heel veel plezier. Tot juli zal hij nog actief zijn binnen het bedrijf, want daarna mag hij van zijn rust gaan genieten en gaat Sjaak met pensioen.

Lees verder...
Evert van den Broek - 40-jarig jubileum 21-12-2018


“Hendriks SGR is mijn ‘werkende’ leven. Als 11-jarig jongetje ging ik al met mijn vader Han van den Broek mee, die voor Hendriks werkte. Mijn vader was de tweede werknemer die startte bij Hendriks. Hij is overleden, maar ik draag nu zijn gouden horloge, die hij bij zijn jubileum kreeg. Een mooi eerbetoon.”

Lees verder...
Bewoners wijk Zwanenveld in Nijmegen geven Hendriks SGR en Portaal een 8,8! 19-12-2018


In opdracht van woningcorporatie Portaal heeft Hendriks SGR in 2018 aan 106 woningen in de Nijmeegse wijk Zwanenveld onderhoud uitgevoerd. Voordat wij aan de slag gingen heeft woningcorporatie Portaal duidelijk aangegeven wat er allemaal speelde in deze wijk en wat wij konden verwachten. Het zou geen gemakkelijke klus worden om alle bewoners mee te krijgen. Met deze informatie konden we samen met Portaal beginnen met een grondige en goede voorbereiding.
Lees verder...
"Ik heb heel hard gewerkt om te komen waar ik nu ben." 13-12-2018Vier jaar geleden vluchtte Bashar (33) weg uit Syrië. Met zijn broer en een groep Syriërs reisde hij via Turkije en Griekenland naar Nederland. Een tocht van 25 dagen, vol onzekerheden…
In Nederland haalde Bashar zijn inburgeringsexamen erg snel en mocht stagelopen via IBN bij Hendriks SGR. Hij had het direct naar zijn zin en gelukkig mocht hij er zijn werk van maken.
Lees verder...